Tips & advies

Bel Ami

hondentrimsalon

Hieronder wat nuttige tips & advies over hondenverzorging

 • Wacht best niet te lang om met uw huisdier langs te komen. In vele gevallen wacht het baasje te lang om de vacht te laten verzorgen/trimmen waardoor de vacht te veel geklit is. Hoe langer men wacht, hoe groter de klitvorming en hoe hardnekkiger deze klitten worden. De huid van uw huisdier lijdt hier zeer onder. Het is daarom aan te raden om op tijd een afspraak te maken om de vacht te laten verzorgen.


 • Maak tijdig een afspraak, wachttijden van 2 à 3 weken zijn normaal, zeker tijdens de zomer- en kerstperiode.


 • Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden. Gelieve dit wel niet in mijn voortuin of die van mijn buren te doen. Dit zijn geen hondentoiletten. Bij een ongevalletje, gelieve dit op te ruimen. In de trimsalon kan je altijd een zakje komen halen.


 • Heeft uw problemen met het borstelen van de vacht van uw huisdier? Vraag aan uw trimmer om uw huisdier maandelijks eens goed te borstelen. Op die manier voorkomt u ernstige klitvorming en bespaart u geld, want een volledige trimbeurt hoeft dan niet zo frequent te gebeuren. Ik sta u ook graag bij met borsteladvies.


 • Uw trimster houdt van dieren. Gun me daarom het vertrouwen in de verzorging van uw hond. Blijft u toekijken in het bijzijn van uw hond, bezorgt u deze enkel extra stress. Wilt u de eerste keer de verzorging van uw hond volgen geen probleem maar ik heb toch liever dat u de keren erna uw lieveling gewoon achterlaat bij mij. Ervaring leert dat een hond veel rustiger is wanneer zijn baasje niet aanwezig is tijdens het trimmen en verzorgen, ik spreek dus graag een richtuur af van afhaling of verwittig u als uw hond klaar is.


 • Probeer uw hond droog naar de trimsalon te brengen, een natte vacht is moeilijk te behandelen. Uw hond liefst niet vooraf wassen. Als ik dit met de trimbeurt doe zal uw lieveling beter afgewerkt zijn.


 • Wanneer u een afspraak maakt om uw huisdier te trimmen, gelieve steeds alle aandoeningen of kwaaltjes van uw huisdier te vermelden. Het is zeer belangrijk om deze informatie ter beschikking te hebben om het trimproces daaraan aan te passen zodat uw huisdier zo min mogelijk overlast ervaart. Bv: epilepsie, hartproblemen, gewrichtspijnen, grote knobbels en gezwellen, ...


 • Eveneens van groot belang is het melden van eventueel agressief of angstig gedrag van uw huisdier. Afhankelijk van deze info wordt de behandeling eventueel aangepast om uw huisdier op zijn/haar gemak te stellen en mijn veiligheid te garanderen. Een angstige/agressieve hond zal zich vooral laten gelden door te bijten. Begrijp dat wanneer ik wordt gebeten in de hand dit voor mij een werkonbekwaamheid betekent met alle gevolgen van dien.


 • Gelieve ervoor te zorgen dat uw huisdier vlooivrij is wanneer hij/zij getrimd wordt. De onkosten welke een vlooienbestrijding (de praktijk dient immers te allen tijde clean en ontsmet te zijn) met zich meebrengt, zullen immers verhaald worden op de klant. (± 15 euro)


 • Pups welke later op regelmatige basis dienen getrimd te worden, wennen best al aan de omstandigheden binnen de trimsalon. Het is bevorderlijk voor het socialisatieproces van de pup en de gewenning aan het trimmen. Huisdieren welke voor het eerst getrimd worden zonder voorafgaande ervaring met een trimsalon kunnen onwennig reageren op bijvoorbeeld het gebruik van de droger, borstels, bad enz. Pups kunnen gezien hun groeiproces nog niet werkelijk worden getrimd maar wassen, borstelen en dergelijke zijn ideaal als gewenning terwijl uw pup verzorgd wordt.


 • Last but not least : mocht het voorkomen dat u niet tevreden bent of opmerkingen heeft met betrekking tot het trimresultaat van uw huisdier, gelieve me dit zo snel mogelijk persoonlijk te melden. Uw opmerkingen zullen zeker worden meegenomen in de volgende behandeling van uw huisdier. Iedere trimmer werkt op zijn manier en heeft zijn eigen model van afwerken. Als u volgende keer liever iets anders heeft: oortjes langer laten, broek korter, ... dan hou ik hier rekening mee.